RECEPT: Brzi kolač od jabuka koji svako može da napravi

instagram/canva
Danas sa vama delimo kolač od jabuka i griza, koji ćete bezo napraviti, a još brže pojesti. Iako su poslastice od jabuka uglavnom vezane za zimski period, ovaj kolač je toliko lagan da ga možete praviti u bilo koje doba godine sve dok vam ne dosadi, a znamo da neće
Vidi originalni članak

Ovaj recept sa MissGastro koga čine samo suvi sastojci će pokupiti simpatije među svim generacijama.

Sastojci:

  • 2 šoljice brašna
  • 2 šoljice griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 šoljica šećera
  • 1 vanilin šećer

Za nadev:

  • 1 - 1.5 kg jabuka
  • 1 vanilin šećer
  • cimet
  • pola šoljice šećera
  • 150 g maslaca ili margarina

Priprema:

Prosejte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte griz i šećer. Sve zajedno pomešajte i raspodelite na 3 jednaka dela. Jabuke narendati i pomešati sa šećerom, vanilin šećerom i cimetompa pa podeliti na 2 jednaka dela. Jabuke nemojte cedite, jer će njihov sok natopiti tijesto pa će postati mekano tokom pečenja. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pleh premažite maslacem ili uljem. 

Slaganje: Sipajte suve sastojke, poravnajte i dodajte polovinu jabuka. Dodajte drugi dio suvih sastojaka, poravnajte malo utisnite, pa dodajte preostale jabuke. Utisinite jabuke i sipajte poslednji deo suvih sastojaka. Dobro sve utisnite. Preostali maslac narendajte ili narežite na tanke listiće po kolaču. Pecite oko 45 minuta.  

 

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Poseti www.roosvaaj.rs