RECEPT: Brzi kolač od jabuka koji svako može da napravi
Ovaj recept sa MissGastro koga čine samo suvi sastojci će pokupiti simpatije među svim generacijama.
Sastojci:
- 2 šoljice brašna
- 2 šoljice griza
- 1 prašak za pecivo
- 1 šoljica šećera
- 1 vanilin šećer
Za nadev:
- 1 - 1.5 kg jabuka
- 1 vanilin šećer
- cimet
- pola šoljice šećera
- 150 g maslaca ili margarina
Priprema:
Prosejte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte griz i šećer. Sve zajedno pomešajte i raspodelite na 3 jednaka dela. Jabuke narendati i pomešati sa šećerom, vanilin šećerom i cimetompa pa podeliti na 2 jednaka dela. Jabuke nemojte cedite, jer će njihov sok natopiti tijesto pa će postati mekano tokom pečenja. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pleh premažite maslacem ili uljem.
Slaganje: Sipajte suve sastojke, poravnajte i dodajte polovinu jabuka. Dodajte drugi dio suvih sastojaka, poravnajte malo utisnite, pa dodajte preostale jabuke. Utisinite jabuke i sipajte poslednji deo suvih sastojaka. Dobro sve utisnite. Preostali maslac narendajte ili narežite na tanke listiće po kolaču. Pecite oko 45 minuta.