Rafaello cheesecake: Neodoljiv spoj kokosa i sira!

Youtube printscreen
Toliko varijacija je napravljeno na temu cheesecakea da više i ne znamo koliko ih ima, ali znamo da se vaki put oduševimo ukusom. Ono što ne znamo je kome je prvom palo na pamet da spoji rafaello i cheesecake i tako dobije ovu savršenu poslasticu! Ko god da je zaslužuje orden, a mi vam prenosimo predivan recept za kolač koji će vam postati omiljen!
Vidi originalni članak

Pored fantastičnog ukusa, Sašina kuhinja tvrdi da je ovaj kolač veoma lako napraviti, pa, hajde da se bacimo na posao!

Sastojci:

  •  300g mlevenog keksa
  •  125g maslaca
  •  2 kašike ulja
  •  2 pudinga od vanile
  •  100g šećera u prahu
  •  150ml hladnog mleka
  •  500ml slatke pavlake
  •  200g bele čokolade za kuvanje
  •  250g mascarpone sira
  •  230g kokosa
  •  100g listića badema

Priprema:

  1. Otopiti maslac i dodati mu dve kašike ulja pa dobro pomešati sa keksom da se napravi ujednačena masa pa rasporediti kao koru u pleh prečnika 24cm koji ste prethodno malo nauljili po dnu i ivicama kako bi se parčići kasnije lakše vadili. 
  2. U posdui pomešati puding, šećer u prahu i mleko u homogenu smesu bez grudvica. 
  3. Sipati 450ml pavlakeza kuvanje u šerpicu pa staviti na srednju temperaturu, pa kada počne da vri, sipati smesu od pudinga, šećera i mleka. Mešati par minuta dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre. U vreo fil dodati 100g čokolade za kuvanje koju prethodno možete narendati kako bi se brže sjedinila sa filom. 
  4. Dodajte i krem sir i kokos pa sve lepo promešajte i utisnite preko kore od keksa. 
  5. Ugrejati preostalu slatku pavlaku i dodati joj 100g bele čokolade za kuvanje i promešati. Prohlađenu smesu prelijte preko kolača. 
  6. Posuti listićima badema i ostaviti par sati da se ohladi u frižideru.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs