Poljski sernik: Kolač za sve ljubitelje čizkejka!

canva
Sernik je pečeni čizkejk poreklom iz Poljske. Hrskava korica od keksa i kremasta unutašnjost punog ukusa može se napraviti u raznim varijantama, a sigurno će vam se dopasti
Vidi originalni članak

Sastojci:

Kora:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 g otopljenog maslaca 
  • 2 kašike šećera

Fil:

  • 500 g krem sira 
  • 200 g kisele pavlake
  • 150 g šećera
  • 3 jajeta
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 2 kašike brašna

 

Priprema:

  1. Mleveni keks, otopljeni maslac i šećer dobro izmešajte da se sastojci sjedine.
  2. Smesu utisnite u dno podmazanog kalupa prečnika 24 cm i ravnomerno rasporedite.
  3. Sa strane umutite sir sa pavlakom, šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom dok ne postane glatko.
  4. Dodajte jaja jedno po jedno, dobro mešajući nakon svakog.
  5. Na kraju, dodajte brašno i sve dobro promešajte.
  6. Prelijte fil preko kore u kalupu.
  7. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-50 minuta, dok fil ne postane čvrst i zlatnosmeđ odozgo.
  8. Sernik ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider na nekoliko sati da se dobro ohladi.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs