Ove krem kocke se brzo prave, a još brže pojedu!
Znate one kolače za čiju pripremu vam je potrebno malo vremena, a kad savršenstvo bude gotovo, nestane za tren? E ovo je jedan od tih recepata
Crno- bele kocke koje se tope u ustima i čiji ukus se dugo pamti pronašli smo na portalu Žena i odlučili da ga podelimo sa vama. Sto posto ćete ga isprobati!
Sastojci:
Za koru:
- 150g šećera
- 300g brašna
- 6 jaja
- 250g putera
- 100ml mleka
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kakaa
- 300g očišćenih višanja
Za fil:
- 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 125g putera
- 2 vanilin šećera
- 750ml mleka
- 2 kašike šećera u prahu
Za glazuru:
- 150g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Priprema:
- Belanca umutite u čvrst sneg, a u posebnoj posudi umešajte puter sa šećerom dodajući žumanca dok se masa ne sjedini. Dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo i na kraju dodajte belanca mešajući lagano varjačom da se sve sjedini. Smesu sipajte u podmazan pleh, a preko nje stavite višnje. Pecite na 180 stepeni oko pola sata.
- Skuvajte puding sa običnim i vanilin šećerom, pa dodajte puter umućen sa šećerom u prahu i sve dobro sjedinite. Fil premažite preko ohlađene kore.
- Kolač prelijte glazurom od čokolade.
Prijatno!
NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!
#kolač sa višnjama
#višnje
#voćni kolač
#voće
#čokoladna torta
#roosvaj recepti
#roosvaj ekipa
#roosvaaj
#ukusno
#desert