Lako i ukusno: Pohovano belo meso u susamu
Ukoliko želite da se počastite jednim ukusnim i jednostavnim jelom, imamo recept koji će vas oduševiti - pohovano belo meso u susamu! Ova kombinacija hrskave kore i bogatog ukusa susama sigurno će zadovoljiti vaše čulo ukusa. Priprema ovog jela je jednostavna, a rezultat je sočan i savršen!
Sastojci:
- pola kila belog pilećeg mesa (za dve osobe)
- 2 jajeta
- 100 g brašna
- 100 g susama
- malo soli
- ulje za prženje
Priprema:
Iseckajte meso na šnicle i blago ih izlupajte tučkom za meso. Posolite ih sa obe strane. Uvijte šnicle redom: prvo u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju susam. Pržite ih u dubokom, vrelom ulju s obe strane nekoliko minuta. Poslužite uz prilog po vašem izboru.
Pro tip - pomfrit i tartar sos su dobitna kombinacija uz ovu sočno meso!