Lagan recept za neodoljivo krematstu 'čizburger' pastu!
Ova čizburger pasta koja se sprema u jednom loncu je divan preokret klasičnog favorita. Sa svojim slanim ukusima i lakim pravljenjem, ovo jelo je savršeno za užurbane nedeljne noći i zadovoljavanje želje za ukusnom hranom
Sastojci:
- 455 g mlevene govedine
- 150g crnog luka, isečenog na kockice
- 1 kašika belog luka, mlevenog
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice bibera
- 2 kašike vusterširskog sosa
- 2 kašike kečapa
- litar goveđe čorbe
- pola kila testenine (fusili)
- 300g čedara
- 120ml mleka
- zeleni luk, isečen, za posluživanje
Priprema:
U velikom loncu na srednje jakoj vatri dodajte mleveno meso, luk, beli luk, so, biber, vusteršir sos i kečap. Izdrobite govedinu i ubacite začine pa kuvajte dok ne porumeni, oko 6-7 minuta. Sipajte goveđu čorbu i jednu šoljicu vode i pustite da provri. Dodajte testeninu i dinstajte 20 minuta ili dok se testenina ne skuva i dok se čorba ne skuva, povremeno mešajući. Sipajte mleko i sir. Mešajte dok se sir ne otopi. Poslužite ukrašeno narezanim zelenim lukom. Uživajte!