Kremasto i ukusno: Pasta sa rikotom i limunom!
Sastojci:
- 1 limun
- 8 oz. testenina
- 1 šolja smrznutog graška
- 1 čen belog luka, mleven
- 1 kašika putera
- 1 šolja rikote od punomasnog mleka
- 1/4 šolje rendanog parmezana
- 1/4 kašičice soli (ili po ukusu)
- 1/4 kašičice sveže nalomljenog crnog bibera (ili po ukusu)
- 1 prstohvat mlevene crvene paprike (ili po ukusu)
Priprema:
Počnite tako što ćete iscediti limun. Trebaće vam oko pola kašičice narendane kore i 1 kašika limunovog soka. Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju (kuvajte 7-10 minuta, ili dok ne omekša).
Pre ceđenja, odvojite oko 1 šolju vode iz lonca. Stavite smrznuti grašak u cediljku pre nego što ocedite testeninu kako bi testenina odmrznula grašak dok se cedi. Dodajte puter i beli luk u prahu u veliki tiganj i dinstajte na srednjoj vatri 1-2 minuta, ili samo dok beli luk ne zamiriše.
Dodajte oceđenu testeninu i grašak, i oko pola šolje vode u kojoj ste kuvali testeninu u tiganj sa puterom i belim lukom. Mešajte da se sjedini, a zatim isključite ringlu. Dodajte rikotu, parmezan, 1 kašiku limunovog soka i pola kašičice limunove korice u tiganj.
Mešajte dok se sve dobro ne sjedini i dok preostala toplota iz tiganja i testenine ne zagreju rikotu, a rikota ne dobije kremastu teksturu. Dodajte još tople vode ako je previše gusto. Začinite testeninu solju, biberom i mlevenom crvenom paprikom po ukusu. Ovaj recept, kao i mnoge druge možete naći na Instagram stranici @bugdetbytes.
Prijatno, uživajte!.