Kapreze torta - italijanski čokoladni slatkiš bez brašna!
Torta kapreze je italijanska čokoladna torta sa bademima i voćnim prelivom koju vrlo lako i brzo možete napraviti. Uz samo par sastojaka i minimalno umeća možete napraviti ovu preukusnu tortu i poslužiti je kao desert
Sastojci:
- 250 g čokolade za kuvanje
- 200 g maslaca
- 4 jajeta
- 180 g šećera
- 300 g mlevenih badema
- šećer u prahu za posipanje
- sveže jagode ili maline
Postupak:
Čokoladu za kuvanje krupno iseckajte, otopite u posudi uronjenoj u vrelu vodu, pa dodajte omekšali puter. Smešu dobro izmešajte. Odvojite belanca od žumanaca. Žumanca umutite sa šećerom dok ne postane kremasta masa i dok se šećer potpuno ne rastopi. Umešajte mešavinu putera i čokolade u mešavinu žumanaca. Umutite belanca u čvrst sneg, pa pažljivo dodajte u osnovnu smesu za kapreze. Dodajte mlevene bademe i dobro izmešajte testo. Stavite u podmazan i okrugli kalup (prečnika 24 cm). Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi. Ohlađenu tortu pospite šećerom u prahu i ukrasite svežim malinama ili jagodama.
Prijatno, uživajte!