Kapreze torta - italijanski čokoladni slatkiš bez brašna!

printscreen/intagram/canva
Torta kapreze je italijanska čokoladna torta sa bademima i voćnim prelivom koju vrlo lako i brzo možete napraviti. Uz samo par sastojaka i minimalno umeća možete napraviti ovu preukusnu tortu i poslužiti je kao desert
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 250 g čokolade za kuvanje
  • 200 g maslaca
  • 4 jajeta
  • 180 g šećera
  • 300 g mlevenih badema
  • šećer u prahu za posipanje
  • sveže jagode ili maline

Postupak:

Čokoladu za kuvanje krupno iseckajte, otopite u posudi uronjenoj u vrelu vodu, pa dodajte omekšali puter. Smešu dobro izmešajte. Odvojite belanca od žumanaca. Žumanca umutite sa šećerom dok ne postane kremasta masa i dok se šećer potpuno ne rastopi. Umešajte mešavinu putera i čokolade u mešavinu žumanaca. Umutite belanca u čvrst sneg, pa pažljivo dodajte u osnovnu smesu za kapreze. Dodajte mlevene bademe i dobro izmešajte testo. Stavite u podmazan i okrugli kalup (prečnika 24 cm). Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi. Ohlađenu tortu pospite šećerom u prahu i ukrasite svežim malinama ili jagodama.

Prijatno, uživajte!

Poseti www.roosvaaj.rs