Dodajte ovo u rusku salatu i svi će vam tražiti recept!
Iako kažu da se u Rusiji ova salata zove francuska, u Rumuniji goveđa, a u Češkoj salata od krompira, svi se slažemo ujednom, a to je da ova salata nikada neće izaći iz mode, kako god je nazvali. Ono što je njen zaštitni znak jesu kiseli krastavčići kojih u ovo doba godine svi jedemo na tone i imamu bar jednu teglu u ostavi. Danas ćemo sa vama podeliti super recept za rusku salatu i otkriti vam tajni sastojak uz pomoć koga će se na vašem slavlju uvek tražiti repete.
Ono što ovoj verziji ruske salate daje poseban šmek jeste smesa od senfa i sardine. Ne verujete nam? Hajde da probamo!
Domaća ruska salata
Sastojci:
- 10 kiselih krastavčića
- 4 kuvane šargarepe
- 4 kuvana krompira
- 4 kuvana jajeta
- 300g kuvanog graška
- 400g praške šunke
- oko 700ml majoneza
- 4 kašičice senfa
- 2 paketa sardina (ukupno 8 riba iz konzerve)
- so po ukusu
Priprema:
Povrće skuvati zajedno, ohladiti, iseckati na kockice i pomešati sa već ceđenim i seckanim krastavčićima. Oljuštiti kuvana jaja, belanca iseći na kockice, a žumanca izgnječiti viljuškom. Sjediniti sve pa pomešati sa majonezom i ostaviti sa strane. Sardine ocediti od ulja, pomešati sa sefom i izblendati da se dobije fina kremasta struktura. Pomešati sve zajedno, premazati majonezom (ukoliko volite salatu sa više majoneza, slobodno stavite), zatvoriti i dobro ohladiti pre služenja.
Prijatno!