Banana hleb + cimet rolnice: Savršenstvo koje ti treba!
Već neko vreme je banana hleb veoma popularan kao što smo i pisali ovih dana, a isto tako, rolnice sa cimetom mnogi obožavaju, em zbog ukusa, em zbog lakog pravljenja. Danas za vas imamo upravo kombinaciju ove dve poslastice i verujte nam, ovo ćete morati da probate
Ovaj recept nam dolazi kao i većina novih recepta,a sa TikToka, a najvažnije je da ne sadrži gluten, mleko i jaja, pa stoga možete uživati u ovoj poslastici i ako ne konzumirate gluten i namirnice životinjskog porekla. Čak i kada postite, imaćete recept za savršen kolač za koji će vam svi tražiti recept, piše EliteDaily.
Autor recepta je TheBananaDiaries a ono što ga dodatno ulepšava jeste glazura od tofu krem sira i kikiriki putera. Možda će vas koštati malo više vremena i umešnosti, ali nećete se pokajati. Kada jednom probate ovaj kolač, poželećete stalno da ga pravite! Ovaj recept se praktično sastoji iz tri dela, a to su cimet rolnice, banana hleb i pomenuta glazura, pa hajde da vam predstavimo to čudo!
Sastojci za cimet rolnice:
- 4 1/4 šolja više namenskog brašna
- kesica suvog kvasca
- prstohvat soli
- 1 kašičica cimeta
- 1-72 kašičice muskatnog oraščića
- 1/2 šolje smeđeg šećera
- 1/4 šolje kristal šećera
- 1 1/4 šolje biljnog mleka (nezaslađenog)
- 1/3 šolje blendane banane
- 1/4 šolje veganskog putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Sastojci za banana punjenje:
- 1/2 šolje veganskog putera ili kokosovog ulja
- 2 velike blendane banane
- 2/3 šolje smeđeg šećera
- 3 kašičice cimeta
Sastojci za glazuru:
- 1/2 šolje tofu krem sira
- 2 kašike veganskog putera
- 1/2 šolje kikiriki putera
- 1 šolja šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
- Najpre napravite cimet rolnice: u mlako mleko dodajte kašiku šećera i kvasac, umutite i ostavite na toplom da se aktivira. Sa strane pomešajte brašno, so, cimet, smeđi šećer, muskatni orah i kristal šećer pa dodajte aktivirani kvasac i pomešajte. Dodajte i banane, puter i vanilu pa umesite testo i ostavite da naraste oko sat vremena dok pripremate punjenje od banane.
- Pomešajte šećer i cimet u posudi. Testo za rolnice razvaljajte u oblik pravougaonika i namažite puterom ili kokosovim uljem pa pospite mešavinom šećera i cimeta i dodajte pasirane banane. Uvijte u rolat i isecite na 12 parčića. ređajte rolnice u podmazan pleh i ostavite da narastu još oko pola sata. Pecite ih dok fino ne porumene u zagrejanoj rerni na okko 200 stepeni.
- Dok se rolnice peku, pripremite glazuru: Pomešajte krem sir i veganski puter pa dodajte puter od kikirikija te na kraju sipajte i šećer i ekstrakt vanile.
- Kada se rolnice ispeku, prelijte ih glazurom.
Prijatno!
NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!
#banana cimet rolnice
#banana hleb
#banane
#cimet rolnice
#desert
#recept
#roosvaj recepti
#roosvaj ekipa
#roosvaaj