Harvey Weinstein dobio još 16 godina robije

canva
Holivudski producent Harvey Weinstein je nakon što je osuđen na 23 godine zatvorske kazne, osuđen na još 16, a sve zbog tri optužbe za silovanje i jedne za seksualno uznemiravanje. U četvrtak, u Los Anđelesu, sudija Lisa Lench izrekla je presudu, a prema BBC- u, Weinstein je molio da izbegne doživotnu robiju
Vidi originalni članak

Sedamdesetogodišnji producent i bivša velika holuvudska zvezda, dobila je već kaznu u trajanju od 23 godine u zatvoru zbog silovanja u Njujorku, a kako stvari stoje, izgleda da će doživotno robijati zbog počinjenih dela. Po nalogu pomenutog sudije, Weinstein će kaznu služiti uzastopno, što znači da će po isteku prethodne kazne u Njujorku odmah nastaviti da služi novu.

Žena koja je svedočila protiv njega u Los Anđelesu, u postupku nazvana "Jane Due #1", zapravo je manekenka koju je Weinstein silovao tokom filmskog festivala u pomenutom gradu 2013. godine. On je to porekao, aludirajući na to da je ova devojka glumica koja lako može da "isfolira" suze. 

Nekada jedan od najmoćnijih ljudi u Holivudu, izveden je pred sud sa sedam optužbi za silovanje i seksualni napad na četiri žene između 2004. i 2013. godine. Bio je optužen prvobitno po 11 tačaka, ali je do suđenja tužilaštvo odbacilo četiri optužbe vezane za ženu imenovanu kao "Jane Doe #5", a od čijeg ispitivanja je država odustala. 

Optužbe protiv Weinsteina od strane desetine žena rezultirale su #MeToo pokretom koji ima za cilj da navede žene da govore o seksualnom nasilju ili uznemiravanju koje su doživele od "moćnih" muškaraca. Nadamo se da će nekada biti u potpunosti zadovoljena pravda za sve žrtve silovanja širom sveta, a da će kazna sustići sve one koju su počinili ovo i bilo koje krivično delo.

Poseti www.roosvaaj.rs